Bezwarencommissie

Reorganisaties treffen iedereen binnen een organisatie en ze ontstaan bijna altijd uit noodzaak.

Het sociaal plan geeft dan houvast en duidelijkheid over de gevolgen. Toch zijn er vaak medewerkers die in bezwaar gaan omdat er iets onduidelijk is of niet is afgesproken. De bezwarencommissie luistert naar de bezwaren en vraagt door. Vervolgens geeft ze advies door middel van een objectief oordeel. Ons advies is geen oordeel over goed of fout!

Een bezwarenprocedure bij wijzigingen in het functieloongebouw

Daarbij komen andere krachten vrij. Dit is het moment waarop beleving, het functieprofiel en keiharde systematiek bij elkaar komen. Dit roept per definitie emoties op. Om die in banen te leiden is het volgen van de juiste procedure en het tijdig geven van de informatie over de wegingssystematiek belangrijk.

Lees meer

Waarom Buro de Beuk als lid van de bezwarencommissie

Wij hebben ervaring met privatisering, fusies, reorganisaties en overgang van onderneming. We weten wat er komt kijken bij het opstellen van een Sociaal Plan.

Recent heeft Buro de Beuk namens een werkgever deelgenomen aan een bezwarencommissie bij een welzijnsorganisatie (MNT) in het kader van een reorganisatie.
Vanuit ervaring en kennis stellen wij scherpe vragen en binnen korte tijd analyseren wij een dossier. Daarnaast zijn wij laagdrempelig in het contact, open in de communicatie, transparant en hebben relativeringsvermogen. Dit laatste is van belang, om tijdens een hoorzitting een goede sfeer te creëren en alles bespreekbaar te kunnen bespreken.
Naast een inhoudelijk kijk op de casuïstiek ligt onze focus bij de beoordeling altijd op zorgvuldigheid.

Ben je op zoek naar een geschikte kandidaat als lid van je bezwarencommissie, neem dan rechtstreeks contact op met Paul van Vliet.

Toon minder